Kennismaken

Denk je dat Effent dé school voor jou is of heb je de keuze voor Effent al gemaakt? Lees hieronder wat je allemaal mag verwachten en bekijk de video om nog een betere indruk van onze school te krijgen!


Kennismakingsmiddag

Voor alle nieuwkomers organiseren we een kennismakingsmiddag. Deze middag is ieder jaar op een woensdag in juni. Op deze middag maak je kennis met de school, je mentor en natuurlijk ook je nieuwe klasgenoten. Wellicht ken je al verschillende medeleerlingen van de basisschool en voel je je snel op je gemak in je nieuwe klas. Ook krijg je alle informatie die je nodig hebt om op Effent te kunnen starten, zoals informatie over het bestellen van boeken.

Introductie

De eerste paar dagen op je nieuwe school staan in het teken van de introductie. Je leert de school, leraren en elkaar kennen. Daarnaast krijg je veel praktische informatie over hoe je een lesrooster moet lezen of je agenda kan gebruiken. Je praat met je mentor over de omgangsregels en het pestbeleid. Samen stellen we onze klassenregels op tegen pesten en zetten daar allemaal onze handtekening onder. Door samen allerlei opdrachten uit te voeren en spelletjes te doen, leren we elkaar nog beter kennen. De laatste dag sluiten we ’s avonds af met een gezellige barbecue.