24 september: een bijzondere dag op Effent!

Vrijdag 25 september 2015 -
Donderdag 24 september werden er eens geen gewone lessen gegeven op Effent, dus geen Frans en geen ardrijkskunde. In plaats daarvan was er voor elk leerjaar een bijzondere activiteit.

Klas 1 vermaakte zich prima in de Efteling en klas 2 ging naar Vught om op het terrein van de IJzeren Man aan teambuilding te doen. En hoewel het buiten best wat aan de frisse kant was, vermaakte iedereen zich prima!
 
Voor klas 3 stond de jaarlijkse themadag "gehandicapt" op het programma. Een indrukwekkende dag, waar leerlingen o.a. zelf konden ervaren hoe het is om blind te zijn of in een rolstoel te zitten, maar ook in gesprek gingen met mensen die dagelijks moeten leven met een bepreking.
 
Nieuw dit jaar was het Congres voor klas 4. Een volledig verzorgde dag, compleet met congresmap en een goed verzorgde lunch, waar alle leerlingen in 7 workshops meer leerden over persoonlijke groei en ontwikkeling. Mindmappen, hoe werkt je brein, effectief leren en leerstijlen, omgaan met stress maar ook yoga. Uitspraak van één van de leerlingen: "Wanneer we elke dag met yoga zouden beginnen, kan ik me veel beter concentreren."
Al met al een zeer geslaagde dag!