Leerlingen Effent in Tienerpartij

Woensdag 22 januari 2014 -

Oosterhout heeft er een bijzondere partij bij: de Tiener­partij. Deze bestaat uit zo’n twintig leerlingen van Ef­fent. Deze Tienerpartij heeft zich vorige week officieel gepresenteerd aan de pers. 11 tieners vertelden de highlights van het eigengemaakte verkiezingsprogramma dat gebaseerd is op een enquête onder de medescholieren.

Speerpunten zijn onder andere een danspaleis dat Oosterhout als dansstad op de kaart zet, meer voorrang voor fietsers, minder verboden en meer eigen verantwoordelijkheid, een Galerij van de Liefde (met the famous Wall of Love), behoud van het schoolmaatschappelijk werk en een bioscoop. Dit zijn nog maar een aantal, van de 38 punten, die de Tienerpartij de komende tijd gaat voorleggen aan de lijsttrekkers van de 12 andere partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

De tieners waren gekleed in een shirt met het woord Challenge erop, want ze willen ook een jaarlijkse Challenge Day voor alle 15-jarigen in Oosterhout. Vanaf woensdag 22 januari om 13.00 uur start er bovendien een, door Effentleerlingen gemaakte, tv-reeks onder de titel ‘De Tienerpartij’. De serie is te zien op de lokale tv-omroep ORTS. Dit wordt uitgezonden tot aan verkiezingsdag op 19 maart en in iedere aflevering staat er weer een andere lijsttrekker centraal die zich over de tienerbelangen uitspreekt.