Veel gestelde vragen

Hoe moet ik aanmelden?
Waarschijnlijk heeft jouw leerkracht een gezamenlijk aanmeldformulier van alle Oosterhoutse scholen in bezit. Vaak krijg je dit mee bij het adviesgesprek samen met je ouders. Als jouw school er geen ontvangen heeft moet je leerkracht even contact opnemen met mevr. M Boelaars (0162-453727), zodat zij het alsnog kan toesturen.
Wanneer zijn de aanmeldavonden?
In Oosterhout hebben we centrale aanmeldavonden op dinsdag 6 maart en donderdag 8 maart 2018. Samen met je ouders/verzorgers kun je tussen 16.00 uur en 20.00 uur jezelf inschrijven. Let op: Dit kan alleen als je een vmbo-tl-advies of hoger van je leerkracht hebt gekregen.
Wat zijn de toelatingseisen?
De toelatingseisen vind je bij aanmelden. Hier vind je alle toelatingseisen die je nodig hebt.
Is er ook studiebegeleiding?
Ja zeker is er studiebegeleiding. Het is natuurlijk even wennen op een nieuwe school, daarom krijg jij bij ons speciale lessen studiebegeleiding. Hierin leer je hoe je de studie aan moet pakken. Ook heb je een klassenmentor, die je begeleidt tijdens een mentoruur. Als je extra steun nodig hebt krijg je begeleiding van een remedial teacher. Contact met de ouders/verzorgers vinden wij zeer belangrijk.
Hoe betaal ik de ouderbijdrage?
De ouderbijdrage kan alleen betaald worden via de ouderportaal. Veel kosten worden tegenwoordig door de overheid betaald. Zo hoeft u geen boeken zelf aan te schaffen. Toch vragen wij u voor een aantal zaken wel een bijdrage. Het gaat dan om excursies, activiteiten etc. Deze kosten betaalt u via het ouderportaal, daarover krijgt u informatie op de eerste informatieavond van het schooljaar.
Waar vind ik mijn roosterwijzigingen?
Om je roosterwijzigingen in te zien open je Magister rechtstreeks in de browser of download je de Magister app op je telefoon.
Wat is een transfercoach?
Als je het lastig vindt om de overstap te maken van vmbo naar mbo, heb je misschien wel behoefte aan een transfercoach. Dat is een bekende docent op Effent die je gedurende maximaal een jaar ondersteunt bij je overstap.
Waar vind ik de schoolregels?
In de schoolgids bij schooldocumenten vind je de schoolregels.
Moet ik de schoolboeken zelf betalen?
Veel schoolkosten worden tegenwoordig door de overheid betaald. Zo hoeft u geen boeken zelf aan te schaffen. Wel zult u de boeken zelf moeten bestellen. Dat gaat heel eenvoudig via Van Dijk Educatie. U krijgt daar ruim voor de zomervakantie informatie over via de school.
Wat is een leerlingenraad?
Dit is een raad die opkomt voor de belangen van de leerlingen dus ook voor jou. Zij praat mee over allerlei schoolzaken zoals de hoeveelheid toetsen, schoolregels en inrichting van het schoolplein. Een paar keer per jaar heeft de raad overleg met mevr. Janus, de directeur.